top of page
Tromsø (1).jpg

Ting å gjøre i Tromsø?

Tromsø (15).jpg
Tromsø (5).jpg
Tromsø sightseeing (3).jpg
Tromsø (12).jpg
Tromsø: Opplev hjertet av Arktis, hvor pulserende kultur, praktfull landskap og Nord-Norsk magi forenes sammen for å fengsle sjelen!
Tromsø sightseeing (4).jpg
Tromsø (8).jpg

Tromsø, ofte omtalt som "Porten til Ishavet"

 

Tromsø omfavner tittelen «Porten til ishavet» på alle måter. Byen har vært startpunktet for en rekke arktiske ekspedisjoner ledet av kjente oppdagere som Roald Amundsen og Fridtjof Nansen. Som et resultat av dette har byen blitt et viktig knutepunkt for handel, jakt og fiske i nordområdene. I dag holder Tromsø stolt utmerkelsen av å være verdens nordligste by, takket være sin enestående tilgjengelighet.
        

Med en befolkning på over 70 000, har Tromsø egen flyplass som tilbyr gode forbindelser over hele Europa. Kombinert med en betydelig engelsktalende befolkning, bidrar dette til dens popularitet som det ultimate valget for å legge ut på Arktiske eventyr. Tromsø fungerer som en praktisk og komfortabel base, og dekker behovene til eventyrlystne turister som søker unike opplevelser i praktfull landskap.

 

Enten du tiltrekkes av å se det majestetiske nordlyset, fordype deg i regionens historie og kultur, eller delta i arktiske aktiviteter, har Tromsø alt. Byen tilbyr et mangfoldig utvalg av opplevelser. Utforsk fasinerende museer og arkitektoniske underverker, nyt lokal mat eller fordyp deg i den arktiske villmarken gjennom dyresafari, hundekjøring med mer.

 

Tromsøs strategiske beliggenhet, kombinert med moderne fasiliteter og et innbydende fellesskap, gjør det til et ideelt utgangspunkt for uforglemmelige eventyr.


Hva kan man gjøre i Tromsø?

Tromsø byr på en rekke spennende aktiviteter og attraksjoner for besøkende.
Her er noen populære ting å gjøre:

 

1. Nordlys (Aurora Borealis): Tromsø er kjent for sin førsteklasses beliggenhet for å se det spektakulære nordlyset. Bli med på en guidet tur eller dra ut på egen hånd for å få et glimt av dette storslåtte naturfenomenet.

 

2. Ishavskatedralen (Tromsdalen kirke): Besøk den ikoniske Ishavskatedralen som er kjent for sin moderne arkitektur og fantastiske utsikt over Tromsø og de omkringliggende fjordene.

 

3. Tromsøbrua: Ta en spasertur over Tromsøbrua som forbinder sentrum med fastlandet. Nyt panoramautsikt over byen, fjellene og fjordene mens du går.

 

4. Polaria: Utforsk Polaria, et arktisk-inspirert museum og akvarium. Sjekk ut imponerende utstillinger, herunder interaktive utstillinger om arktisk dyreliv og klimaendringer. De daglige selforingsøktene er et høydepunkt du ikke kan gå glipp av.

 

5. Tromsø Museum: Lær om Nord-Norges historie, kultur og natur på Tromsø Museum. Det har utstillinger om samisk kultur, arkeologi og regionens unike flora og fauna.

 

6. Fjellheisen taubane: Ta en taubanetur opp fjellet Storsteinen for en fantastisk utsikt over Tromsø og øyene rundt. Nyt utsikten sammen med et måltid på fjelltoppen restaurant.

 

7. Arktisk Fjord sightseeing: Legg ut på en sightseeing for å observere det Arktiske dyrelivet. Her kan du blant annet se reinsdyr, ørn og sel. Er du heldig kan du også se hval svømme gjennom fjordene. Erfarne guider vil lede deg gjennom den arktiske villmarken for et uforglemmelig eventyr.

 

8. Hundekjøring: Opplev spenningen med hundekjøring gjennom snødekte landskap. Guidede turer gir deg muligheten til å selv kjøre eget hundespann, eller du kan velge å lene deg tilbake på sleden og nyte turen.

 

9. Samisk kultur: Bli kjent med den samiske kulturen ved å besøke en samisk reinsdyrsleir. Lær om deres tradisjonelle livsstil, nyt samisk mat, og delta i reinsdyrkjøring eller tradisjonelt samisk håndverk.

 

10. Kyst- og fjordcruise: Ta en båtutflukt for å utforske de fantastiske fjordene og kystlandskapet rundt Tromsø. Nyt havluften og beundre det nydelige arktiske landskapet.

 

Dette er bare noen få høydepunkter av hva Tromsø har å by på. Byen huser mange gode restauranter, koselige kafeer og et livlig natteliv. Her er det noe for enhver smak.

Se Nordlyset

Aurora Borealis (15).jpg


En «bucket-list» opplevelse

Tromsø, ofte referert som hovedstaden i Arktis, har posisjon som en av verdens beste steder for å oppleve nordlyset. Dette fortryllende fenomenet minner om scener fra en fantastisk film, og rangeres høyt på opplevelseslistene til de utallige reisende som strømmer til byen i vintersesongen.

 

Når midnattssolen forsvinner og nettene blir lengre, gjør nordlyset sitt store inntog. Disse mystiske og praktfulle lysene utfolder seg over den mørke himmelen i en hypnotiserende dans.

 

Nøkkelen til å jakte den noe unnvikende Aurora Borealis er å bli guidet av lokale eksperter som kan utnytte den nyeste prognoseteknologien. Å bevege seg ut i den uberørte arktiske villmarken, langt borte fra byens lys, gir den perfekte muligheten til å oppleve dette utrolige naturfenomenet. Mens du stirrer oppover, fremfører nordlyset sin magiske ballett. La magien til nordlyset gi deg minner som vil vare livet ut.

Tromsø, med sin strategiske beliggenhet og ekspertise innen nordlysturisme, gir en ideell ramme for denne unike opplevelsen. Fordyp deg i den blendende skjønnheten til den arktiske himmelen!

Våre nordlysturer

Aurora Borealis (16).jpg

Privat Nordlysopplevelse

Har du noen gang drømt om å være vitne til naturens mest spektakulære lysshow? Forbered deg på et magisk eventyr mens du legger ut på en privat reise for å se det fengslende nordlyset.

Tromsø

Vinter

4-6 timer

2-6 deltakere

julentto-photography-1Nqjjo8Zrko-unsplash-min.jpg

Privat Aurora Trugetur

Har du noen gang sett for deg å være vitne til naturens mest spektakulære lysshow? Forbered deg på en magisk reise mens du deltar på en trugetur, og gir deg sjansen til å se det fengslende nordlyset.

Tromsø

Vinter

3-4 timer

2-8 deltakere

Aurora Heart-min.jpg

Nordlysopplevelse (åpen gruppe)

Gjør deg klar for en fortryllende kveld under den arktiske himmelen mens du er vitne til naturens mest fengslende skue - nordlyset.

Tromsø

Vinter

4-6 timer

2-6 deltakere

Sami (1)-min.jpg

Privat Samisk Opplevelse

Gå inn i hjertet av samisk kultur når du befinner deg i en lavvu, et tradisjonelt samisk telt. Her, midt i den knitrende ilden, fordyp deg i smakene fra nord mens du nyter den deilige samiske retten, bidos.

Tromsø

Vinter

4-5 timer

2-6 deltakere

Opplev Arktisk Fjord & Dyreliv

Bilde (15)-min.jpg


Opplev nordnorsk natur, dyreliv og lokal historie

​En fjord- og dyresafari på Kvaløya og Sommerøy er en fantastisk måte å utforske den unike naturen i regionen, og på samme tid observere det mangfoldige dyrelivet som utfolder seg her. Kvaløya er en øy som ligger rett utenfor Tromsø, og Sommarøy er et idyllisk fiskevær som ligger på yttersiden av Kvaløya.

Her er noe av det du kan forvente av en slik tur:
 

Naturskjønne perler

Under turen langs kysten kan du nyte synet av majestetiske fjorder, snødekte fjell og uberørte strender. Landskapet er slående vakkert, og det vil være flere muligheter til å stoppe underveis slik at du kan beundre utsikten.


Arktisk dyreliv

Kvaløya og områdene rundt huser en rekke dyrearter. Her kan du blant annet oppleve å se reinsdyr, elg og fjellrev som streifer rundt. Er du heldig kan du i tillegg få øye på hvaler, herunder spekkhoggere og knølhvaler som svømmer gjennom fjordene.


Fugletitting

Regionen er et himmelrike for fugleentusiaster. Se blant annet etter havørnen som svever over fjordene, eller lundefugl, lomvi og skarv som hekker langs kysten. Klippene på Sommarøy er spesielt kjent for sitt pulserende fugleliv.
 

Kulturell opplevelse

I tillegg til den utrolige naturen, kan du også utforske den lokale kulturen i regionen. Besøk små fiskevær, møt lokalbefolkningen og lær om deres livsstil. Du kan til og med få sjansen til å smake på nydelig delikatesser av sjømat.

Alt i alt lover en arktisk fjord- og dyresafari på Kvaløya og Sommarøy et eventyr fylt med fantastisk utsikt, nærhet til naturen, fasinerende dyreliv og lokale perler.

Våre sightseeingturer

Bilde (30).jpg

Privat Arktisk Dyreliv & Fjordsightseeing

En arktisk dyreliv- og fjordsightseeing på Kvaløya og Sommarøy er en fantastisk måte å utforske regionens fantastiske naturskjønnhet og observere det mangfoldige dyrelivet som lever i området.

Tromsø

Året rundt

5-6 timer

2-8 deltakere

Telegrafbukta-min.jpg

Tromsø Sightseeing med El-sykkel

Å utforske Tromsø på el-sykkel er en fantastisk måte å oppdage byen og dens omgivelser på. Med en el-sykkel kan du enkelt navigere i det kuperte terrenget og dekke mer terreng enn du ville gjort til fots.

Tromsø

Sommer

2-3 timer

2-8 deltakere

Bilde (23).jpg

Arktisk Dyreliv & Fjord Sightseeing med bil

En arktisk dyreliv- og fjord sightseeing på Kvaløya og Sommarøy er en fantastisk måte å utforske regionens fantastiske naturskjønnhet og observere det mangfoldige dyrelivet som lever i området.

Tromsø

Året rundt

5-6 timer

2-8 deltakere

_edited.jpg

Fjord Sightseeing med el-sykkel

Fra fjorder til kafeer: En minnerik el-sykkeltur på Kvaløya og Ersfjordbotn.
​Utforsk den fantastiske naturskjønnheten til Kvaløya og Ersfjordbotn på en uforglemmelig dag med el-sykling.

Tromsø

Sommer

5-6 timer

2-8 deltakere

Trugeturer

Bilde (12)-min.jpg


Den arktiske regionen byr på store og uberørte landskap

Trugeturer i den arktiske naturen kan være en spennende og uforglemmelig opplevelse. Regionen tilbyr enorme, uberørte landskap dekket av snø. Dette gir en fantastisk mulighet til å utforske skjønnheten i dette unike og kalde miljøet.

 

Opplev det nydelige landskapet i Tromsøregionen med et trugeeventyr. Tromsø ligger innenfor polarsirkelen og kan skilte med storslått vinterlandskap som bare venter på å bli utforsket. Begi deg ut i en verden av uberørte snødekte fjell og fortryllende fjorder på en magisk tur med truger.

 

Mens du beveger deg gjennom Tromsøregionen på trugene dine er muligheten stor for et møte med det arktiske dyrelivet. Majestetiske reinsdyr, snikende rever og en rekke sjøfugler er noe av det du kan treffe på.

 

Det arktiske været kan være like uforutsigbart som det er vakkert, så det er viktig å være forberedt. Kle deg lagvis og ha varme klær for å beskytte mot kulde. Bruk solide, vanntette sko slik at du kan ha en komfortabel og tørr trugetur.

For å få mest mulig ut av eventyret ditt, anbefaler vi å bli med på en av våre guidede turer.
Våre erfarne guider er godt kjent med regionen og tar deg med på skreddersydde trugeturer tilpasset ditt ferdighetsnivå. De vil lede deg til skjulte perler og ha fokus på din sikkerhet gjennom hele turen.

Våre Trugeturer

julentto-photography-1Nqjjo8Zrko-unsplash-min.jpg

Privat Aurora Trugetur

Har du noen gang sett for deg å være vitne til naturens mest spektakulære lysshow? Forbered deg på en magisk reise mens du deltar på en trugetur, og gir deg sjansen til å se det fengslende nordlyset.

Tromsø

Vinter

3-4 timer

2-8 deltakere

Bilde (12)-min.jpg

Arktisk Trugetur

Opplev den imponerende naturen i den arktiske regionen med et spennende trugeeventyr. Med sin unike beliggenhet innenfor polarsirkelen byr Tromsø på et vakkert landskap dekket av uberørt snø.

Tromsø

Vinter

3-4 timer

2-8 deltakere

Opplev Tromsø på el-sykkel

Tromsø sightseeing (15).jpg


Opplev Tromsø som aldri før med våre el-sykkelturer

Tromsø er en levende by og med mye historie og kultur å utforske. Og hvilken bedre måte å oppdage dens skjulte skatter enn på el-sykkel? Med hjelp av våre komfortable el-sykler kan du enkelt navigere i byens kuperte terreng og dekke flere områder enn du ville gjort til fots.
 

Legg ut på en reise gjennom Tromsø og avdekk hvorfor det ofte kalles «Nordens Paris» og kjent som porten til Ishavet. Sykle langs byens sjarmerende gater og se dens ikoniske severdigheter mens du lærer om dens internasjonale betydning som et handelsknutepunkt for fiske, jakt, forskning og arktiske ekspedisjoner.

Våre el-sykkelturer

Telegrafbukta-min.jpg

Tromsø Sightseeing med El-sykkel

Å utforske Tromsø på el-sykkel er en fantastisk måte å oppdage byen og dens omgivelser på. Med en el-sykkel kan du enkelt navigere i det kuperte terrenget og dekke mer terreng enn du ville gjort til fots.

Tromsø

Sommer

2-3 timer

2-8 deltakere

_edited.jpg

Fjord Sightseeing med el-sykkel

Fra fjorder til kafeer: En minnerik el-sykkeltur på Kvaløya og Ersfjordbotn.
​Utforsk den fantastiske naturskjønnheten til Kvaløya og Ersfjordbotn på en uforglemmelig dag med el-sykling.

Tromsø

Sommer

5-6 timer

2-8 deltakere

bottom of page